Szennyvíz kibocsátási engedély

Ahol van kommunálistól eltérő közüzemi szennyvízcsatornába történő szennyvízkibocsátás, és nincs szennyvízkezelés vagy a szennyvíz-előkezelő ÉME vagy CE minősítéssel rendelkezik – azaz nem vízjogi engedélyköteles -, ott szennyvíz-kibocsátási engedélyben határozza meg a hatóság a kibocsátási határértékeket.

A Zöld Iroda Kft. vállalja szennyvíz kibocsátási engedélykérelmek (szennyvíz kibocsátási határérték kérelmek) összeállítását, valamint az engedélyezési eljárás során a Hatóságokkal való kapcsolattartást.

Szennyvíz kibocsátási engedély - Zöld Iroda Környezetvédelmi Kft.

A felszíni vizek minősége védelmének szabályairól szóló 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet 25. §-a alapján meghatározottak szerint ad az illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség szennyvíz kibocsátási engedélyt, mely tartalmazza a környezethasználó tevékenységére vonatkozó szennyvíz kibocsátási határértéket.

A szennyvíz kibocsátási engedély kérelmet a 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet 3. számú melléklete szerinti tartalmai követelményeknek megfelelően szükséges elkészíteni.

A szennyvízkibocsátás engedélyezése iránti kérelmet a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló jogszabály alapján a víz és a földtani közeg részszakterületen szakértői jogosultsággal rendelkező szakértő is elkészítheti.

A szennyvíz kibocsátási engedély legfeljebb 5 évre adható ki, azonban a rendelet I. listájába tartozó anyagot kibocsátókra vonatkozóan legfeljebb 4 évre adható.

További információkért keressen minket elérhetőségeinken.