Felszíni vízminőség védelmi bevallások

Az adatszolgáltatást 2015-től az ÁNYK-programon keresztül lehet megtenni, melyet az OKIR rendszerből lehet letölteni. (web.okir.hu/hu/urlapok)

A Zöld Iroda Kft. vállalja az Ön adatszolgáltatásának elkészítését. Ha segítségre van szüksége lépjen kapcsolatba velünk.

Felszíni vízminőség védelemmel kapcsolatos alap- és éves adatszolgáltatás a használt- és szennyvizek kibocsátásának ellenőrzéséről szóló 27/2005. (XII. 6.)

Az adatszolgáltatás célja, hogy a szennyvízkibocsátó tevékenységet folytató, önellenőrzésre kötelezett kibocsátó, a telephelyén általa folytatott engedélyköteles tevékenységével kapcsolatos felszíni vízszennyezés éves mértékéről számot adjon. A vízminőség-védelmi alapbejelentéshez (VAL) kapcsolódóan a vízminőség-védelmi éves jelentés (VÉL) alapján megállapítható a felszíni víz szennyezésének éves mértéke, és ellenőrizhető a határértékekre vonatkozó előírások betartása.

A vízminőség-védelmi éves bejelentő adatlapokat (VÉL) a tárgyévet követő év március 31-ig kell benyújtani!

Tévesen kitöltött VAL adatlap beadásának változtatása, a hiba észlelésétől számított 15 napon belül kötelező az adatszolgáltató számára. Alap- éves jelentést, a fent megadott határidőig nem csak a teljes évről kell tenni, hanem a tört évekről is, amennyiben a szennyvíz kibocsátása év közben kezdődött, vagy szűnt meg, illetve abban az esetben is, ha a tevékenységet szezonális jelleggel végezték.